Thursday, June 25, 2009

Laporan KSP Sesi July 08

Alhamdulilah aku dah siap wat report KSP (Kajian Semula Pengurusan) untuk proses Pembetulan, pencegahan dan penambahbaikan (3P).. ini sumer kena siapkan sbb 30 Jun 09 ni ada pembentangan report KSP dengan bos.. so aku sebagai pemegang proses kenala siapkan report2 yg tertangguh ni kan.. banyak plak tu.. sbb proses 3P ni menyeluruh utk 1 kolej.. so aku kena dptkan tandatangan EN rahim (KJKK lama) sebab masa sesi julai dia adalah KJKK kolej..

X sabor nk fly ke bandung ahad ni... semoga kitorg dijauhkan dr sebarang kesulitan... banyak isu pasal our trip to bandung tp aku malas nak pk.. nnt sakit kepala.. so let them go...







Apa yang penting.... percutian ni diharap boley menghilangkan tekanan2 yg kitorg alami.. heheheh bandung.. aku cabar kau!!! (apahal aku ni ek)

Wednesday, June 24, 2009

Share wit Frenz







renungan.. aku dpt emel ni.. so aku tepek cni leh share dgn kawan2..

Next Holiday Wit Housemate

Pagi td aku saje2 bukak air asia sbb nk booking tiket flight utk tok tam n wan tam aku .. dorg nk join family aku g labuan jan 2010 nnt.. tgk punya tgk, aku terkejot berukla kan.. sbb g langkawi aje return cuma rm15 sahaja! mau tak tekejot beb.. pastu aku saje2 gatal tgn tgk g tawau.. cek punya cek g tawau pada feb 2010 return just rm55!! apa lagik.. aku trus buzz cik ubaidah kite.. diskas punya diskas... kitorg pon bookla plak for our next holiday... TAWAU.. hehe for shamsidar.. kak akma kata cik sida kena layan kami baik2 nnt.. kak akma xpayah book tiket sbb dia mmg ade open ticket g tawau valid 1 year.. sbb dia spatotnya g konvo di tawau tp terpaksa tolak sbb kena g KiPA... apa yg ade kat tawau??

Tuesday, June 23, 2009

Tinta 7 - Majalah KKMT

Emm..lega.. akhirnya geng2 buletin telah berjaya menghabiskan Edisi Ke-7 untuk Tinta-Majalah KKMT... mmg terkejar2 nak menyiapkannya sbb masing2 bz dgn kerja.. itupon setelah en jasmi push n kejor aku n fiz, akhirnya smalam kami telah berjaya menyiapkannya juga.. banyak gak kena edit.. tp itu sumer dah biasa... bukakla adobe balik.. ahahha... dan aku sgt berharap agar en jasmi berpuas hati dgn keluaran tinta terakhir bersama beliau sbb lepas ni en jasmi akan menyambung pangajian PHD beliau di UKM.. ni kire tinta terakhir yg di bawah tanggungjawab en jasmi.. aku n fiz berharap agar lepas en jasmi dah smbg belajar, kami pon boleh bersara utk dunia tinta.. byk kenangan dgn tinta n buletin.. pahit n manis... ni cover yg aku kena wat.. fiz mmg slalu suh aku wat cover depan.. ahaha.. poyo je cover depan ni aku rasa...

Monday, June 22, 2009

Meeting

Aku kenala catat minit kan sebab aku SU kelab staf.. tp x tahan tu ko leh baring2 atas meja ek DIn...

Apa la yg korang plan ni..nak g family day ek.. bestnya..

Pn Tuty.. Pengerusi kelab yang baru ganti KMZ..

Laswik mmg bz manjang dgn meeting sampaikan x sempat nk update blog.. so ms meeting ni ade gakla pic yg di snap oleh en wan ramzi..

Meeting exam pon wat laswik.. khusyuk nye dgr nama student2 yg F9 nih..
Barisan pensyarah2 yg dok depan wan ramz.. sbb tu dia asyik amek pic kami jek.. wakakakak

Posing maut yer jaja n kak akma...

p/s: 28 jun ni aku n housemate (ubai n k akma) akan bercuti of da year ke bandung, indon.. x sabo nk tepek pic kat cni.. heheheh wait ya..

Tuesday, June 16, 2009

16/06/09

Penatnya arini geng2 pensyarah masak nasik dagang.. diketuai oleh ustaz.. dgn chef from kelate iaitu kakzah n kak zuraida.. aku , kak akma, kak neetha, kak mimah, kak jaja backup dibelakang tabir.. tolong merewang apa yg patot.. sambil2 wat nasi dagang tue ditambah plak dgn durian makcik jannah.. marvellous betul la jamuan makan2 yg x dirancang sgt nih kan.. port biasala iaitu bilik masakan KKMT..

x disangka2 plak arini en md rais iaitu pengarah baru kk rembau turun ke kkmt sempena lawatan sambil belajar utk setup kk rembau yg baru dibuka itu.. so tibe2 majlis jd formal la plaks.. 1 meja di siapkan khas utk vip.. dgn hidangan nasik dagang, pulut durian, pizza (smpt lg aku uli doh).. pengarah siap puji lg doh pizza kali ni.. dia kata cantik.. sbb nipis skit dr sebelum nih.. 2 trip masak pizza.. pizza yg 1st masak tu aku sedikit sedey sbb hangus!! hahahaha tp dorg ni bedal ajek aku tgk

HANGUSNYA PIZZA :(

.. crispy katanya.. hahahah licinnn... tunggu trip ke-2 plaks.. sangatlah heppy sbb marvellous.. cun pizza kali ke-2 tue.. aku dah tekad raya nnt nk ajak mak aku wat pizza jek.. ahahah sonang ajer..

Monday, June 15, 2009

Cabaran Selat Melaka - 14/06/09


Apa yang penting..kerjasama... hihihi


Poyo2 sedang bergambar..konon dok potong pokok

Sorry ye kak akma.. i pon nak pic gak dgn pokok...

video

video

Movie ni telah dibuat oleh en Wan Ramzi.. tq to him.. aku nk mntk pic.. tp movie yg dah siap ni yg dia bg.. tp ok la.. sangat seronok jaga pameran ahad lepas sbb sumer geng2 kkmt ramai turun kena jaga.. hehehe

15/06/09

YEah akhirnya aku dapat pic wat pizza dr ubai.. tq ubai for da pic.. tp pic ni adalah masa kitorg g wat demo masa cabaran selat melaka @ telok gong.. saje g tlg ustaz n en.jalil.. masa kami wat kat telok gong ni mmg cun la pizza kali ni.. sbb kitorg wat doh tu nipis je.. naik cantik jerk..

Lepas wat pizza tu, kak akma ajak teman g umah kak jaja... nak g ukur umah dia sbb dia nk tanam rumput..umah dia kat Tmn Rembia Perkasa, Cheng... so apa lagik, terus la gerak ke Umah kak jaja plaks... sampai2 je danish dah ready menyambut kedatangan aunty2 dia ni.. heheh siap kau danish....











Friday, June 12, 2009

12/06/09

Morning.. arini aku bgn je pagi rs sakit pala plaks.. ini mst effect dr mkn durian smalam.. pening2.. kami ber 4 ( ubai, k.akma, k.jaja, aku) g breakfirst @warung tok janggut.. best sgt lontong dia.. kebetulan wan,eddy,rizal pon mkn kat ctu gak.. so ala2 reunion kipa la plaks.. lepas tu dtg lg 2 kete ... ahaha set2 kkmt sumer dok makan kat warung pakcik tue..

blk je ofis ready utk meeting exam.. sks4 xdpt achieve 100% lulus.. ade 1org stdnt x dtg 3 paper teori final.. aku rs dia ade masalah cintan kot.. aku agak je le.. maybe bf dia sem 1.. so dia nk tgg bf dia.. dia pon saje f9 spy dpt bljr lg sem dpn.. hahahah tu teori aku yg xleh pakai..

ptg ni nk g amek brg2 utk jaga pameran kat telok gong tue.. sempena program cabaran selat melaka.. ptg ni gaK KALO rajin nk g tlg ustaz n en jalil g wat pizza lagik tp kat telok gong la..
en jalil da bagi resipi pizza smalam... sgt mudah.. igt nk try bila free..

Bahan2:
air, minyak, gula, garam, susu tepung, tepung, yis, tuna, tomato puri, cheese,sayuran

Cara2:
1- camporkan tepung, gula, garam, minyak, susu tepung, yis, air (masuk ckit2).. uli doh sehingga lembut dan biarkan selama 1/2jam utk doh naik..


2- masukkan doh dlm loyang pembakar dan ratakan ikut ketebalan.. tp jgn tebal sgt sbb nnt doh akan naik..
3- sapu tomato puri ats doh, letak tuna, sayur2an dan keju
4- masuk dlm oven dan bakar 30mnt dgn suhu 220'c

Thursday, June 11, 2009

11/06/09

Assalamualaikum kawan2ku... arini kan sgt seronok dtg kerja.. pagi2 td nampak en jalil b sudi bawak microwave.. rupanya dia nk wat pizza sbb esok ptg dia kena wat demo pizza @ telok gong sempena program kayak. so aku, kak akma n k jaja nk blaja.. rupanya ustaz ckp start kul 10...

best sgt dpt uli doh pizza tu.. adunan pertama naik tinggi gila.. sampai melimpah2 cheese tue.. heheheh naik 2 x ganda.. so dianggap reject.. doh ke-2 plak ade peningkatan.. cuma disebabkan doh 1 & 2 ni tebal, ade perasaan macam makan "apam berlauk tuna".. hahahahah

disebabkan x puas ati, kami adun lg 1 doh.. kali ni aku yg uli dia.. sape penah tgk cite katun jepun "YAKITATE JAPAN".. hehe aku lebey kurang macam dia la kot.. gunakan "SOLAR HAND" utk mengadun doh.. wakakakka perasan...

akhirnya adunan ke-3 berjaya dgn cemerlangnya... adunan ke-3 dihantar kepada pengarah kerana kebetulan ade 2-3 org pengarah kktampin+kk jelebu dtg.. so jd hidangan istimewa utk mereka..

gambarnya aku akan upload esok sbb guna cam kak mas...

p/s: ubai.. kite dah setting date..dah betul nih..

-- Tq Kak Mas for this pic..








Wednesday, June 10, 2009

10/06/09


Morning kawan2... arini aku dpt email.. Tajuk dia "Have a Chocolate Morning".. yang menariknya gambar susu dalam dia ade bunga.. tp bunga tu diperbuat drpd coklat.. wahwah bestnya kalo dpt tue... terus aku senyum je tgk..
Smalam air kat uma sewa slow.. aku dah agak ni mcm gaya xde air.. bila da malam mmg air slower n slower.. so kak akma pon wat tadahan air.. pg td aku telah berusaha pagi2 tu utk memberi tekanan dan mengepam air ke tangki.. lepas je elok aku pam air tu, ade sound effect la plak... ne nong ne nong ne nong.. dalam ati aku cakap " apsal la bising bunyi tangki ni, maybe tekanan air ni tinggi sgt kot.. ignore jekla"..
pastu aku trus la mandi macam biasa.. tiba2 aku dgr bunyi pintu gril dpn dibukak.. eh takkanla si ubai ni nak g keje dah kot.. dia dahla x mandi lagi.. lepas je aku bersiap nak g keje tu ubai ckp, td kak nor uma sbelah panggil.."akma, akma, akma".. tp kak akma rupanya tido x sedor dunia.. mengikut jaja, kalo gempa bumi pon sure dia x sedor..tu jaja yg ckp ek, bukan aku... :) ubai pon g la kuar tanya kaknor ape hal.. kaknor kata "ubai, kete tu dah lama berbunyik alarm dia dr td".... rupanya2 bunyi yang aku sangka tekanan air ke tangki tu adelah SALAH... itu adalah bunyi alarm kete si ubai.. ahahahahahhaha wakakakakkakaka nak gelak......

Tuesday, June 9, 2009

09/06/09

Aku rungsing la kerja arini sebab aku kerja-kerja aku sumer dah siap.. markah exam dah antor... banner iso dah siap.. so arini aku nak wat apa ek? kalo kwn2 nk tolong bagi kerja.. marilah.. bagi la aku skang......


Monday, June 8, 2009

My Banner 4 KKMT

Date : 08-06-09

K.K.M.T - Unit Quality

Project : Banner for MS ISO 9001:2000



Design 1 : Aku rasa design ni buruk.. sure pengarah reject.. sebab colour dia malap kan.. tul tak?


Design 2 : Aku actually prefer yang nih.. sebab colour macam naik kot.. aku ade mntk pendapat Peg. Q and sorg member (pakar design).. dorg setuju pilih yang ini..


Design 3: Nice look.. at 1st my member ckp dia prefer yang ini.. tp aku rs aku xmo yg ni sbb ni colour sama dgn konvo mlk+n9 09 aritu..


Design 4 : yang ni pon ok.. tp aku rs pon kaler malap..


Design 5 : act aku suka yang ni.. tp plain je la.. maybe aku jenis org yg x suka serabut sgt kot..



P/S: TQ to fiz sbb izinkan aku guna softcopy dia.. ni sumer source dr fiz.. TQ a lot to kakmas n member2 yang bagi komen utk aku siapkan banner ni... to Pengarah KKMT: hope u like it.. nk design ni perlukan ketenangan fikiran.. aku start design kul 9.00 am dan siap kul 10.30 dgn 5 colour yang berbeza... apa yang penting.. fikiran kasik relax.. lupakan segalanya... :)


Design 4 - modified : after dah bwk jupe pengarah, inilah hasilnya yg the latest,.. byk gak kena edit... contohnya kena masuk logo sirim+iq-net n reg numb...